| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Paulina*23
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 10:22 am Temat postu: NIEPODLEGŁOŚĆ Armenii |
|
|
Witam serdecznie!
Jestem nową uczestniczką forum poświęconego Armenii.
Mam pytanie do wszystkich, którzy maja jakąś wiedzę czy materiały (linki) dotyczące niepodległości Armenii. Jaka była droga Armenii do uzyskania niepodległości? Dlaczego m.in. to państwo jest nieuznawane na arenie międzynarodowej?
Jestem studentką politologii i piszę pracę magisterską na temat państw nieuznawanych. Chciałabym poruszyć kwestię Armenii.
Z góry dzięuję za pomoc
Pozdrawiam
Paulina*23 _________________ Paula*23 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arman84
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 12:53 am Temat postu: Re: NIEPODLEGŁOŚĆ Armenii |
|
|
Coś Ci sie pomyliło!
Armenia jest jak najbardziej uznawana!!!
Chodzi Ci o Górny Karabach!!!
poszukaj wiadomosci na temat tego regionu, aczkolwiek na polskich stronach dużo nie znajdziesz, polecam raczej anglo języczne strony. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edgar
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Droga Paulino,
Przede wszystkim, osoba będąca na V roku studiów, pisząca pracę magisterską na konkretny temat, powinna mieć chociaż podstawową wiedzę... Nie wiem co to za uczelnia, ale o tym że Armenia jest niepodległym państwem wie praktycznie każdy student politologii / stosunków międzynarodowych.
Druga sprawa. Jeśli już chodziło o Górski Karabach (Arcach), to polecam publikacje Ośrodka Studiów Wschodnich - www.osw.waw.pl - kopalnia wiedzy na ten temat, który w Polsce nie jest szeroko znany i komentowany.
Trzecia rzecz - niestety oprócz nielicznych wydawnictw Studiów Wschodnich UAM, OSW, UW i UJ, nie ma tego wiele w Polsce, pozostaje Ci szukanie w internecie.
Pozdrawiam,
edgar _________________ Trening czyni mistrzem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|